דף הבית >> מרכיבים
 

סוויטאנגו מיוצר על ידי שילוב בין אריטריטול* לבין סטיביה (סטיביול גליקוזיד).
2 מרכיבים אלו מאושרים לשימוש כממתיק אישי על ידי משרד הבריאות ורשויות הבריאות באירופה וארה"ב.
סוויטאנגו מאושר לשימוש לחולי סוכרת על ידי האגודה הישראלית לסוכרת.

האריטריטול, שייך לקבוצת הפוליאולים - סוכרי האלכוהול, אך אין בו לא סוכר ולא אלכוהול. אריטריטול במצבו הטבעי נמצא במספר פירות, אגסים, מלונים, ענבים ועוד ובמזונות שעברו תסיסה כמו גבינות ויין. המוצר התעשייתי מיוצר על ידי תהליך תסיסה והוא מאופיין במתיקות של כ 70% ממתיקות סוכר ומוגדר כאפס קלוריות.
אריטריטול – הוא פחמימה שגופנו לא מעכל ונפלטת בסופו של דבר מהגוף ללא השפעה על רמת הסוכר בדם או על הפרשת האינסולין. מתוך שמונת אלכוהולי הסוכר שנבחנו עבור האינדקס הגליקמי שלהם, הנפוצים ביותר הם סורביטול, קסיליטול, מניטול ומלטיטול ולאחרונה גם האריטריטול.
רק לשניים מאלכוהולי הסוכר יש אינדקס גליקמי של 0 – למניטול ולאריטריטול. לשניהם מוזכרות תכונות מיטיבות ביחס למניעת עששת.

למרות שאריטריטול מוגדר כפחמימה, למעשה הערך הגליקמי שלו נחשב כאפס (ולכן מתאים לסוכרתיים), היות והוא אינו עובר שוב שינוי בתהליך העיכול אלא מופרש כפי שהיה ללא השפעה על רמת סוכרי הדם או האינסולין. הוא הוגדר כ 0 קלוריות על ידי משרד הבריאות בתיקון לתקנות בריאות הציבור (מזון) משנת 2011

* אריטריטול עשוי לגרום תחושת קרירות שחולפת, (cooling effect), שבטעות מיוחסת ל"טעם לוואי" של סטיביה... כמות מרכיב הסטיביה ממש מזערית (0.1%) ורק משלימה את מתיקות האריטריטול ל100% מתיקות כמו סוכר.

ראו קישורים על אריטריטול במחקרים בין לאומיים להלן. 




https://www.google.co.il/webhp?rlz=1C1CHWA_enIL616IL617&ie=UTF-8&rct=j#q=erythritol+is+a+sweet+antioxidant

http://www.pubfacts.com/detail/19632091/Erythritol-is-a-sweet-antioxidant.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19632091

:PubMed NIH USA

השורה התחתונה במחקרים אלו היא שאריטריטול עשוי להיות תחליף סוכר המומלץ לחולי סוכרת סוג 2
(במקרים של נזק לתאי האנדוטל).

Acta Diabetol. 2014;51(3):513-6. doi: 10.1007/s00592-013-0534-2. Epub 2013 Dec 24.
Effects of erythritol on endothelial function in patients with type 2 diabetes mellitus: a pilot study.
Flint N1, Hamburg NM, Holbrook M, Dorsey PG, LeLeiko RM, Berger A, de Cock P, Bosscher D, Vita JA.
Author information

Abstract

Sugar substitutes are important in the dietary management of diabetes mellitus. Erythritol is a non-caloric dietary bulk sweetener that reverses endothelial dysfunction in diabetic rats. We completed a pilot study to examine the effects of erythritol on vascular function in patients with type 2 diabetes mellitus. Participants (n = 24) consumed erythritol 36 g/day as an orange-flavored beverage for 4 weeks and a single dose of 24 g during the baseline and final visits. We assessed vascular function before and after acute (2 h) and chronic (4 weeks) erythritol consumption. Acute erythritol improved endothelial function measured by fingertip peripheral arterial tonometry (0.52 ± 0.48 to 0.87 ± 0.29 au, P = 0.005). Chronic erythritol decreased central pulse pressure (47 ± 13 to 41 ± 9 mmHg, P = 0.02) and tended to decrease carotid-femoral pulse wave velocity (P = 0.06).
Thus, erythritol consumption acutely improved small vessel endothelial function, and chronic treatment reduced central aortic stiffness.
Erythritol may be a preferred sugar substitute for patients with diabetes mellitus
PMID: 24366423 [PubMed - indexed for MEDLINE] PMCID: PMC4037362 Free PMC Article


בבדיקת המעבדה הישראלית למעלה ניתן לראות שלא נמצאו שום סוכרים בסוויטאנגו. למרות שבסעיף הפחמימות מצויין ערך 99.65 אין השפעה על רמת הסוכר בדם היות וסוג זה של פחמימות אינו מתעכל בגוף ונפלט מהגוף ללא שינוי מטאבולי.
 
היות ובסוויטאנגו אין פחמימות זמינות ואין בו כל סוכר
הוא אינו מתאים למצב של היפוגליקמיה - נפילת סוכר!
 *ע"פ פרסומים מחקריים ב FDA ורשויות נוספות בעולם (ראו בעמוד "מרכיבים")


ליצירת קשר - 1-700-550-454
Facebook