דנית סלומון פורסם ב Saloona, ספטמבר 2015

עוגה בטעם דבש ותפוח – ללא סוכר



היא שחומה וריחנית, קלה להכנה וכל מי שטעם אותה חשב שמדובר בעוגת דבש רגילה ולא שם לב שבכלל אין בה סוכר או דבש. דנית סלומון במתכון לעוגת חג מיוחדת

06/09/2015

צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

עוגה בטעם דבש ותפוח - ללא סוכר. צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

גם לסוכרתיים מגיע ליהנות בחג מטעם של עוגת דבש. בשבילם בחשתי עוגת “תפוח בדבש”: שחומה וריחנית כעוגת דבש על אף היותה נטולת סוכר ודבש, עשויה מקמח כוסמין מלא (אם בריאות אז עד הסוף) ומשובצת בקוביות תפוח. העוגה, בנוסף לכל המעלות הללו, היא מהסוג הקל להכנה, שמערבבים במטרף ידני. נסיינים שטעמו מן העוגה סברו שמדובר בעוגת דבש וכלל לא הבחינו שהיא נטולת דבש ומומתקת בתחליף סוכר.

הממתיק שבו השתמשתי הוא “סוויטאנגו” – ממתיק שמזכיר בצבעו ובצורתו סוכר דמררה, שלדעתי יש לייחד לאפייה (כדי למצוא היכן קונים גגלו “סוויטאנגו נקודות מכירה“).

גילוי נאות: לפני מספר חודשים קיבלתי 2 אריזות סוויטאנגו להתנסות. בראשונה השתמשתי להכנת קינוח קר, והסתבר שהממתיק איננו מתאים לקינוחים קרים כיוון שהוא מתגבש כשמערבבים אותו במצרכים קרים. כשהתגברתי על האכזבה הראשונית, שכמעט גרמה לי לוותר עליו לגמרי, ניסיתי להכין אתו עוגות בחושות. התברר שזה ייעודו האמיתי – תחליף סוכר בלי טעם לוואי, שאיננו פוגם במרקם העוגה.

הערה לסדר: הכמויות מדודות בכוסות מידה מהסט האוניברסלי (1 כוס = 250 מ”ל; 1 כף = 15 מ”ל; 1 כפית = 5 מ”ל).

המצרכים:

100 גרם חמאה (אפשר להחליף ב־90 גרם שמן קוקוס או במרגרינה – לא, אין בה שומן טראנס)

100 מ”ל (½ כוס פחות 2 כפות) שמן תירס או חמניות

¾1 כוסות (300 גרם) “סוויטאנגו” (ממתיק נטול קלוריות)

2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין מלא (כן, אפשר להחליף בקמח לבן בהיר רגיל)

½1 כפיות אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות קינמון טחון

½ כפית פלפל אנגלי טחון

¼ כפית זנגביל טחון

¼ כפית ציפורן טחונה

¾ כוס (185 מ”ל) תה חריף, מצונן

¼ כוס (60 מ”ל) תרכיז תפוחים טבעי (מהבקבוק הירוק של “סיידר הגליל”)

2 ביצים גדולות

1 תפוח עץ גראני סמית קלוף וחתוך לקוביות של חצי ס”מ

3 כפות אגוזים (פקאן, אגוזי מלך) קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממסים את החמאה בסיר מעל להבה נמוכה. משמנים תבנית מוארכת 10×30 ס”מ במעט מהחמאה המומסת ומאבקים במעט קמח. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מוסיפים לחמאה שמן וסוויטאנגו ומערבבים היטב מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את תערובת החמאה, תה, תרכיז תפוחים וביצים, וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת. מפזרים למעלה את קוביות התפוחים, ומשקיעים את חלקן פנימה בחוד סכין. זורים את האגוזים.

3. אופים במדף השני מלמטה במשך 30 דקות. מניחים נייר אפייה על פני העוגה ואופים במשך 10-8 דקות נוספות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מכבים את התנור ומשהים את העוגה בתנור הכבוי למשך 10 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי לפני שמשחררים אותה מהתבנית.

המתכון פורסם גם בעמוד המתכונים שלי. קישור לעמוד: https://www.facebook.com/danit.salomon.page



פורסם ביולי 2015  - "ניוז.חיפה.קריות." http://newshaifakrayot.net/

חדש בישראל: "סוויטאנגו" – התחליף שעומד במבחן הסוכר

"לא תאמינו שזה לא סוכר" – תחליף הסוכר "סוויטאנגו", שהגיע לישראל רק לפני מספר חודשים, עומד במבחן הסוכר הן מבחינת המראה, המרקם והטעם והן מבחינת המרכיבים מן הטבע, בהתאמה מלאה לשוחרי בריאות ולסוכרתיים!

תחליף סוכר חדש בישראל: "סוויטאנגו"-צילום יחצ

תחליף סוכר חדש בישראל: "סוויטאנגו"-צלמת יולה זובריצקי

בשורה חדשה לסוכרתיים ולשוחרי בריאות המחפשים אחר תחליף סוכר שמיוצר ממרכיבים מן הטבע, בריא וללא טעמי לוואי. "סוויטאנגו" – תחליף סוכר שפותח בסין לפני מספר שנים, מכיל נוסחה בלעדית המשלבת אריטריטול וסטיביה, שני מרכיבים שיעילותם הוכחה בעשרות מחקרים בעולם ואשר אושרו כבטוחים לצריכה על ידי רשויות הבריאות בארה"ב ובאירופה ועל ידי משרד הבריאות בישראל והאגודה הישראלית לסוכרת.
לפני מספר חודשים סוויטאנגו החל להימכר בישראל, לפי מתכון שפותח במיוחד לטעמו של הצרכן הישראלי. הגרסה הישראלית משלבת בנוסף למתכון הרגיל, גם כמות מזערית של קרמל, היוצר גוון שדומה מאוד לסוכר חום וארומה 
עשירה וייחודית.

החידוש המשמעותי של סוויטאנגו
תחליפי סוכר רבים סובלים מתדמית נחותה ושנויה במחלוקת משתי סיבות עיקריות: טעם הלוואי והסכנות הבריאותיות הנלוות להם. אמנם קיימים תחליפים נוספים שאולי רלוונטיים גם לסוכרתיים, אך חלקם הוכחו כמסרטנים (במחקרים שבוצעו בחיות מעבדה) וחלקם פוגעים באוכלוסיית החיידקים החיה בקיבה (הפלורה) ובכך הם בעצם מחמירים את הסוכרת, כמו גם סימפטומים מטבוליים אחרים קיימים תחליפים אחדים שאמנם מתאימים לצריכה יומיומית, במידה נאותה להמתקת שתייה, אך אינם מתאימים לבישול ואפייה.
סוויטאנגו מאופיין כאפס קלוריות ובאינדקס גליקמי אפס כלומר, הוא אינו גורם כלל לקפיצה בערכי הסוכר בדם ואינו גורם להפרשת אינסולין כך שהוא מתאים לסוכרתיים ב-100%.
מעבר לכך, סוויטאנגו אינו גורם להגברת הצורך באכילה (Craving), גם לא להתמכרות כפי שסוכר גורם וגם חלק מהממתיקים האחרים, ואינו גורם לבעיות במערכת העיכול.
סוויטאנגו איננו מעלה את הסיכון לעששת, כמו סוכר וחלק מהממתיקים הקיימים בשוק, כך שמתאים גם לילדים ונוער שצורכים הרבה משקאות ממותקים.
הרכב החומרים הייחודי מבטיח טעם מתוק, כמו טבעי ואיכותי, הדומה מאוד לסוכר חום – הן בטעם והן במרקם הייחודי שלו. כך שניתן לשלבו במתכונים מוכרים, בנפח דומה לסוכר וליהנות מהטעם, ללא רגשות אשם וללא נזקי הסוכר.
תכונות אלו הן שהופכות את סוויטאנגו לתחליף סוכר אידיאלי וייחודי, המתאים גם לצריכה יומיומית להמתקת משקאות וגם לבישול ואפיה.

כמה ואיפה?
סוויטאנגו נחשב למוצר פרמיום, הודות למרכיביו האיכותיים ולמתכון המקורי שפותח בסין, הדורש ידע ומיומנות רבה.



  • פרופ' חיים גמליאל

    תודה לקורא אבי אשר שלח אלי את הקישור הבא לסוויטנגו:
    http://www.sweetango.co.il
    ושם ברשימת המרכיבים מצאתי את המידע הדרוש – תחליף הסוכר הזה מכיל בעיקר סוכר כוהלי בשם אריטריטול, בתוספת מזערית (0.1%) של גליקוזיד מסטיביה. למיטב הבנתי לא צריכה להיות כל בעיה בצריכת תחליף הסוכר הזה מאחר וידוע ממחקרים שונים שאריטריטול איננו נספג ברקמות הגוף ומופרש כולו ללא עיכול. כמות הרכיב הגליקוזידי שמקורו בצמח הסטיביה איננה אמורה להוות בעיה.




פוסט בבלוג "אכול ושטו", אוקטובר 2015 
פוסט עמותת הדיאטנים בישראל -  "עתיד", אוקטובר 2015

תמי בן דוד (מקמח תמי, זוכרים?), כתבה את הפוסט הבא בקבוצת "קולינריא" בפייסבוק:

"זוכרים את הבצק הפריך עם הסוויטנגו (ממתיק טבעי בלי סוכר סוויטאנגו -
Sweetango
) שהכנתי שלשום והבטחתי עדכונים? אז ככה... במילה אחת: שלמות. בשתי מילים: תופעת טבע. בשלוש מילים: תופעת טבע מושלמת :-)
הכנתי כאמור את בצק האוזני המן שלי ורק החלפתי את הסוכר בסוויטנגו בדיוק באותו משקל (לעומת אתמול שעשיתי המרה נפחית, דהיינו כוס כנגד כוס), מאחר ורק לפני שעה ביימתי את כל בישולי השבת והפרוייקטים הנלווים, ניגשתי למשימת הכנת אזני המן: הבצק הרגיש לי מעט רך יותר אבל לא משהו שלא מאפשר עיצוב (כפי שאתם יכולים להתרשם מה כמה מדגמיים שהכנתי). העדפתי לזלף עוגיות (מפאת קוצר זמן) והמרכז אמנם הוא שוקולד שחר+נוטלה אבל יש גם ממרחים בלי סוכר. הפריכות מדהימה. אין צל של טעם לוואי/אפטר טסט, זמן האפייה הוא בהתאם למתכון המקורי מבלי להגיע למצב של השחמת יתר. בקיצור: המלצה יותר מחמה.
שיחקתם אותה סוויטנגו..."

2016 סוויטאנגו "פיור"

 
 
n2
    דף הבית  |  יצירת קשר  
 
n5
המראה, המרקם, הטעם ובלי טעמים לוואי – ממש לא יאמן שזה איננו סוכר. עשוי מרכיבים טבעיים והכי חשוב, בריא.
 
תגיות: תחליף סוכר בריאסוויטאנגו

מוצר חדש בישראל: "סוויטאנגו" - התחליף שעומד במבחן הסוכר שבאמת לא האמנתי שזה לא סוכר. אותו הטעם ואותו המרקם ובלי כל תופעות לוואי. קיבלתי להתנסות וזה היה ממש מהמם. 
 




זאת בהחלט בשורה לסוכרתיים, שומרי משקל ולשוחרי בריאות המחפשים אחר תחליף סוכר שמיוצר מרכיבים מן הטבע, בריא, טעים וללא טעמי לוואי.
מהו "סוויטאנגו"
תחליף סוכר שפותח בסין לפני כמה שנים, מכיל נוסחה בלעדית המשלבת אריטריטול וסטיביה,שני רכיבים שיעילותם הוכחה בעשרות מחקרים בעולם ואשר אושרו כבטוחים לצריכה על ידי רשויות הבריאות בארה"ב ובאירופה ועל ידי משרד הבריאות בישראל, האגודה הישראלית לסוכרת ועמותת הדיאטנים בישראל "עתיד".
סוויטאנגו החל להימכר בישראל לפני כשנתיים בגוון וארומה של סוכר אורגאני, (גרסה מקורית "סוויטאנגו – גולדן").
כעת הגיע מוצר ההמשך: "סוויטאנגו פיור", במראה, מרקם, מתיקות ויישומים מאוד דומה לסוכר לבן, רק ללא נזקי הסוכר.    
החידוש המשמעותי של סוויטאנגו
שלא כמו תחליפי סוכר רבים שיש להם טעם לוואי או יש להם אפילו סכנה בריאותית (מקצתם הוכחו כמסרטנים במחקרים שבוצעו בחיות מעבדה, ומקצתם פוגעים באוכלוסיית החיידקים החיה בקיבה, הפלורה.) קיימים תחליפים אחדים שאמנם מתאימים לצריכה יומיומית, במידה נאותה להמתקת שתייה, אך אינם מתאימים לבישול ואפייה. 
היתרונות של סוויטאנגו
  1. אינו פוגע בפלורה הטבעית בגוף האדם ולכן אינו גורם לאי נעימות במערכת העיכול וכמובן שאינו גורם לסוכרת.
  2. באינדקס גליקמי אפס קלוריות. כלומר, הוא אינו גורם כלל לקפיצה בערכי הסוכר בדם ואינו גורם להפרשת אינסולין כך שהוא מתאים לסוכרתיים ב-100%.
  3. אינו אינו גורם להגברת הצורך באכילה (Craving), גם לא להתמכרות כפי שסוכר גורם.
  4. סוויטאנגו איננו מעלה את הסיכון לעששת, כמו שגורמים הסוכר וחלק מהממתיקים הקיימים בשוק, כך שהוא מתאים גם לילדים ונוער שצורכים הרבה משקאות ממותקים.
  5. הרכב החומרים הייחודי מבטיח טעם מתוק, כמו טבעי ואיכותי, הדומה מאוד לסוכר רגיל – הן בטעם והן במרקם הייחודי שלו. כך שניתן לשלבו במתכונים מוכרים, בנפח דומה לסוכר וליהנות מהטעם, ללא רגשות אשם וללא נזקי הסוכר.
 איפה משיגים ומה המחיר?
סוויטאנגו נחשב למוצר פרמיום, הודות למרכיביו האיכותיים ולמתכון המקורי שפותח בסין, הדורש ידע ומיומנות רבה.
סוויטאנגו ניתן להשיג במרבית חנויות הטבע ברחבי הארץ וברשתות טבע.
מחיר שקית לצרכן, מומלץ - בין 25 עד 27 ₪
עוד פרטים באתר האינטרנט  - www.sweetango.co.il
במשך שנת 2016 סוויטאנגו אושר כמוצר מתאים לטבעונים ומופיע ברשימת המוצרים הטבעוניים -
לחנות הטבעונית האינטרנטית - וגה-מרקט, היכנסו לכתובת הבאה: - 
https://vegamarket.co.il/
היכנסו לקטגורית המזון ושם תמצאו אותנו במבצע מיוחד וכדאי.
 
 
היות ובסוויטאנגו אין פחמימות זמינות ואין בו כל סוכר
הוא אינו מתאים למצב של היפוגליקמיה - נפילת סוכר!
 *ע"פ פרסומים מחקריים ב FDA ורשויות נוספות בעולם (ראו בעמוד "מרכיבים")


ליצירת קשר - 1-700-550-454
Facebook