דף הבית >> אפייה ובישול
 

אפייה ובישול*

סוויטאנגו מעולה לעוגות בחושות ולבישול.

* אריטריטול מתגבש בקור לכן פחות מתאים להכנת בלילות לעוגות קרות, כמו לדוגמה עוגות גלידה.  
 
מתכון עוגת גזר וקישוא:

מרכיבים:
2 ביצים
1/2 כוס סוויטאנגו
1/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס חמוציות ללא סוכר
1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן
1/2 כוס גזר מגורד
1/2 קישוא מגורד
1/4 כוס קמח (עדיף נטול גלוטן)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
 
לערבב את הביצים עם הסוויטאנגו תוך כדי הוספה איטית של השמן. כשהערבוב בוצע להוסיף את מיץ התפוזים, החמוציות, האגוזים, הגזר והקישוא. לערבב עם כף עץ. להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
להוסיף את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך 30 עד 40 דקות, עד לקבלת מאפה יציב.

 
Carrot & Zucchini Cake

Ingredients:
2 Eggs
1/2 cup Sweetango
1/4 cup coconut oil
1 tsp pure vanilla extract
1/4 cup freshly squeezed orange juice
1/4 cup unsweetened cranberries
1/4 cup walnuts or pecans
1/2 cup grated carrot
1/2 cup grated zucchini
1/4 cup flour (preferably gluten free)
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
 
Mix the egg with sugar and add the oil slowly. Once combined, add the orange juice, the vanilla, cranberries, nuts, carrot and zucchini. Mix with a wooden spoon. Add the flours and combine. Pour the batter into a greased tin and place into a pre-heated oven at 180 degrees for 30-40 minutes until firm.
 
  _______________________________________________________________________________________
 
מתכון לחטיף תוצרת בית:

מרכיבים:

400 גרם גרעיני חמניה
חופן חמוציות ללא סוכר
2 חלבונים
2-3 כפות תחליף סוכר - סוויטאנגו

הוראות:

מערבבים הכל, (לא מקציפים את החלבונים).
מניחים כפות שטוחות מכל התערובת על גבי תבנית שטוחה עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור אפייה ב
 180 מעלות עד שמשחים ומחכים שיתקרר.
מכניסים לקופסא (לאופטימיים, אם יישאר...)
ניתן לבצע גם עם שבבי שקדים. יוצא מעולה...

ממטבחה של אהובה כהן, רעננה.
 
__________________________________________________________________________________________

מתכון בריא למוקפץ בסגנון סיני
מרכיבים:

4 כפות סוויטאנגו

1 כוס כרוב לבן קצוץ

1 כוס כרוב אדום קצוץ

3 שיני שום

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס רצועות פלפל (בכל צבע)

1 פלפל צ'ילי קצוץ

1/4 כוס אגוזי קשיו

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 כוס שעועית "הילדה" או שעועית ירוקה

1/2 כוס גזר קצוץ לרצועות

1/2 כוס נבטי שעועית

איטריות אורז מבושלות

1/2 כף ג'ינג'ר טחון

1/4 כוס רוטב טאמארי (Tamari sauce), נטול גלוטן ונטול סוכר

2 כפות שמן זית

רצועות עוף או שניצל צמחוני (ניתן להכין בתנור ללא טיגון).
 

הוראות הכנה:


לחמם שמן זית בווק או במחבת גדולה,

להוסיף את כל המרכיבים אחד אחר השני,

ולהקפיץ במשך 3 עד 4 דקות.

הגשה:

לסדר בערימה בצלחת הגשה

לפזר את הבצל הירוק הקצוץ ממעל ולהגיש.



מתכון חגיגי לראש השנה ולכל השנה - בריא יותר והכי טעים!!!

עוגת דבש חגיגית ובריאה לראש השנה! תטעמו פרוסת עוגה ובטוח שתרצו עוד... אז אפשר!
 
המרכיב העיקרי של עוגת דבש הוא כמובן הדבש. קצת קשה לעשות עוגת דבש ללא דבש.
אבל... אפשר להחליף חלק מהדבש בסוויטאנגו ועדיין לקבל את אותו אפקט – עוגה עשירה בטעם ורכות,
נימוכה בפה, אך עדיין נמוכה בכמות הסוכרים הכללית יחסית למתכון רגיל.

הנה מתכון חגיגי ונהדר שפותח במיוחד לראש השנה העברי על ידי צוות סוויטאנגו, חצי סוויטאנגו וחצי דבש:
זו עוגת הדבש הטובה ביותר שתאכלו אי פעם. לא תרגישו שיש בה רק חצי כמות הדבש וחצי כמות הקלוריות
יחסית לעוגת דבש רגילה. עוגה זו נעשתה עם קמח כוסמין הנמוך בגלוטן ועשיר במרכיבים תזונתיים טובים.
נסו את המתכון לקראת ראש השנה הקרוב:

מרכיבים:
3 ביצים (מומלץ ביצי חופש אורגאניות)
1 כוס דבש אורגאני טהור
1 כוס סוויטאנגו
3/4 כוס שמן קוקוס.
1 כוס קפה פושר.
2-3 כפות וויסקי (אופציונאלי)
2 כפיות אבקת אפיה.
1 כפית סודה לשתייה.
4 כפיות קינמון טחון.
1 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל), טחון או טרי
1 כפית ציפורן טחון
3.5 כוסות קמח כוסמין.
1/4 כוס שקדים שבורים (לקישוט)

הכנה:
לטרוף את הביצים במיקסר יחד עם הדבש והסוויטאנגו. במהירות נמוכה הוסיפו לאט את השמן ואחר כך
את הקפה הפושר ואת הוויסקי. כעת הוסיפו אחד אחד כל מרכיב יבש, ראשית קינמון ואז ג'ינג'ר, ציפורן,
אבקת אפיה, סודה לשתייה והקמח. ערבבו את המרכיבים היבשים עד לערבוב מושלם.
צקו את הבלילה לתבנית עגולה, משומנת מראש עם מעט שמן קוקוס, והכניסו לתנור שחומם מראש
ל 180 מעלות. זמן אפייה כ-40 דקות או עד לתחושת יציבות של העוגה בנגיעה.
אפשרו לעוגה להתקרר לפני ההוצאה מהתבנית.
הציבו את העוגה על כלי הגשה ופזרו ממעל את השקדים השבורים. תיהנו! חג שמח.


עוגת גבינה מעולה

עוגת גבינה מעולה שתמיד מקבלת מחמאות עוגה שכולם אוהבים ומבקשים שוב

|מתכוני גולשים | פורסם  06:36

8888% אהבו, מה דעתך?
 אוהב 
לא אוהב
  • זמן הכנה עד חצי שעה
  • זמן עבודה עד שעתיים
  • כשרות כשר חלבי
  • רמת קושי כל אחד יכול

מרכיבים

                                 מצרכים לעוגה:

  • 750 גרם גבינה 9% (אפשר גם 5%)
  • 1 שמנת חמוצה
  • כוס סוכר (תחליף סוכר סוויטאנגו "פיור")
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 שקית פודינג וניל
  •  
  • מצרכים לקרם:
  • 1 שקית פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה


אופן ההכנה:

הוראות הכנה

1. מקציפים בקערה את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/4 כוס סוכר ומניחים בצד.

2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר (תחליף סוכר סוויטאנגו "פיור"). מכניסים את הגבינות והשמנת החמוצה

וממשיכים לערבב.

מכניסים את הקורנפלור כף אחרי כף ולבסוף את 1/2 שקית פודינג הוניל ומערבבים עד לקבלת

תערובת חלקה.

3. לתוך התערובת מעבירים 1/2 מכמות החלבונים המוקצפים בתנועת קיפול ושוב חוזרים על הפעולה

עם החצי השני.

4. את כל התערובת שנוצרה מכניסים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם היטב לחום 170

מעלות למשך חצי שעה, לאחר מכן יש להוריד את החום ל- 100 מעלות למשך עוד 20 דקות ומכבים

את התנור. נותנים לעוגה להצטנן בתוכו.

5. לציפוי - מקציפים שקית פודינג וניל עם כוס חלב וקופסת שמנת מתוקה ומצפים מלמעלה.






 







 
 
 

 

 
היות ובסוויטאנגו אין פחמימות זמינות ואין בו כל סוכר
הוא אינו מתאים למצב של היפוגליקמיה - נפילת סוכר!
 *ע"פ פרסומים מחקריים ב FDA ורשויות נוספות בעולם (ראו בעמוד "מרכיבים")


ליצירת קשר - 1-700-550-454
Facebook